Како најдобро и најлесно да испечете пиле: Однадвор крцкаво, однатре меко и сочно

 

Вистинскиот семеен ручек секогаш асоцира на печено пиле. За да го подготвите ова се намирниците кои ви требаат.

Состојки:

1 поголемо пиле

100 мл мајонез

2 лажици доматно пире

лук во гранули

малку бибер

сол

масло

Приготвување:

Расечете го пилето малку со нож и пресечете го на половина од долната страна, каде што има бело месо. Добро посолете го. Во чинија сипете мајонез, додајте доматно пире, бибер, лук, масло и измешајте убаво.

Добро премачкајте го пилето од сите страни. Најдобро е да го печете пилето на решетки, каде што може убаво да се исцеди. Покријте го со алуминиумска фолија и држете го така цело време за на печењето. Печете на 220 степени Целзиусови околу еден час и десет минути за да зарумени убаво. Уживајте!

 

 

 

Добивајте вести на Viber

07.09.2020 - 21:40

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега