Цел живот го сечкаме кромидот погрешно: Најпознатиот готвач откри феноменален трик кој ќе го обожавате
Не само што ни солзат очите додека го сечкаме овој зеленчук, туку и често е тешко да се исечка на мали парчиња.
Познатиот готвач Гордон Ремзи откри како правилно се сечка кромид и ќе сфатите дека овој метод е многу практичен. Тој советува задолжително да го задржите коренот на кромидот, барем додека го сечкате, бидејќи во спротивно ќе почне да испушта сокови, а токму тоа ќе измами солзи.
Притоа, важно е да користите остар и голем нож, а потоа да го преполовите кромидот.
Половината главица држете ја со два прсти, така што средниот ќе биде напред, Почнете да сечете вертикално, но не до корен, а потоа два пати исечете на средина. Погледнете на видеото:
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа